2012. március 23., péntek

A szent Johanna Gimnázium

Megkaptam a nagyitól két könyvet amire nagyon vágytam a szent Johanna Gimnázium 1-2-t. Azóta egyfolytában ezt olvasom egyszerűen nem bírom letenni...Még a suli szüneteiben is. Ajánlom mindenkinek, mert ilyen tizenévesekről szól és tényleg érdekes. Összesen 6 kötetes de nemsokára  jön a hetedik rész. A suli ahováa főszereplő jár francia tagozatos, ezért vannak benne kisebb francia mondatok elszórva...és értem őket!!!!! :DDDD
Ui.: Amin nagyon meglepődtem, az az, hogy nagyon sokan ismerik az egyik franciás osztálytársam fel is ajánlotta, hogy kölcsönadja az ötödik részt. 

2012. március 11., vasárnap

Barátság

Még mielőtt elkezdtem vezetni a blogomat volt egy legjobb barátnőm, akivel együtt nőttem fel...Körülbelül fél éve összevesztünk az ő hibájából és én akkor szó szerint megutáltam, bár azt hittem, hogy ha egyszer bocsánatot kér örülni fogok. Ez meg is történt, csak az a probléma, hogy nem örülök neki. Nem tudom mit csináljak...kértem gondolkodási időt...könnyű döntésnek tűnik, de én még sem tudom olyan könnyen meghozni...

2012. március 2., péntek

Lóversenyzés


Hazánkban a lóversenyzés nyugati mintáját gróf Széchenyi István és báró Wesselényi Miklós munkássága honosította és valósította meg. A mai lóversenyzés Angliából származik, itt rendezték meg hagyományosan a versenyek versenyét: a Derbyt, amely oly' népszerűségnek örvend, hogy a derbinapon még az angol parlament is felfüggeszti ülését. Az első Derbyt 1780-ban futották. Maga a derby név onnan származik, hogy 1779-ben a Jockey Club elnöke, Sir Charles Bunbury és Lord Derby elhatározták, hogy versenyt írnak ki.
  • Galopp versenyzés: A galopp versenyekben a lovak vágtában futnak a cél felé, nyergükben a zsoké irányításával. Leginkább angol telivérek vesznek részt a versenyeken, amely kimondottan erre a feladatra kitenyésztett lófajta. Megkülönböztetünk sík és ugró versenyeket, az utóbbinál gátak illetve akadályok nehezítik a célba jutást.
  • Ügetőversenyzés: A hajtó versenykocsiban ül. A hajtó a kapcsolatot a lóval a szárral és az ostorral tartja, és ügyelnie kell rá, hogy a ló végig a lehető leggyorsabb ügető járómódban versenyezzen. Erre a versenyfajtára tenyésztették ki az ügetőló fajtát. Az ügetőversenyzés nem rendelkezik olyan nagy hagyományokkal, mint a galopp.Magyarországon az 1850-es években rendezték az első versenyeket.
A versenyek a ló ugrókészségét, képességét, ügyességét és engedelmességét, a versenyző lovas tudását teszik próbára különböző feltételek mellett. A nemzetközi előrejutáshoz a hazai versenyzőknek rendkívüli fontosságú, hogy megfelelő színvonalú, jó minőségű, nívós pályákon készülhessenek a külföldi megmérettetésekre.